Toerisme in Aquitanie

Te ontdekken steden en dorpen:

Meer info over de Landes:

logo guide des landes logo-Landes Cote sud XL plage infoPêche landes

Cultuur & Ontspanning:

3 Natuurreservaten:

RESERVE DE L'ETANG NOIR in SEIGNOSSE. Een pad slingert discreet doorheen het mysterieuze bos dat zich weerspiegelt in de vijver.

RESERVE DU COURANT D'HUCHET n LEON. Vanaf het meer van Léon volgt een lang pad de stroom tot aan de duin.

Laat je meevoeren door de stroom met de veermannen Les bateliers du courant du Huchet en ontdek ‘La Petite Amazonie Landaise’.

RESERVE DES MARAIS D'ORX in LABENNE. Ongerept natuurgebied waar dieren hun winterslaap of migratiestop houden. Ieder seizoen geniet je hier van een ander spektakel.

Ecomuseum van Marqueze: : (in Sabre, 70km)

Neem de trein… die je naar Marquèze. brengt. Een kort traject doorheen het bos om de levenswijze van de Landes in de 19e eeuw te ontdekken.
Ideaal voor het hele gezin, beleef een dag zoals vroeger!

Wedstrijd van de koeien uit de Landes:

Niet te missen, een koeienwedstrijd of ‘course landaise’ in de Landes! Juich volgens de typische traditie uit de Landes de mannen en koeien in de arena’s van Soustons, Vieux Boucau of Dax toe.

Pretparken:

Plezier voor het hele gezin vind je bij het touwenparcours (Adrénaline Parc in Moliets, voor groot en klein met parcours tussen de bomen), het waterpretpark (Atlantique Parc à Seignosse) en de karting in Magescq.

Gastronomie

Degusteer de wijnen van de Landes, Geniet in de zomer elke voormiddag van de markten, avondmarkten, producentenmarkten…

Bezoek de hoeves en conservenfabrieken. In Soustons kan je op woensdag en vrijdag om 10u30 een bezoek brengen aan de boerderij Ferme Darigade, een producent van eenden en pindanoten uit de Landes.