Boek
Beschikbaarheid / reservering Klantenzone Betalingsbalans
Van
Naar

De steden en dorpen

Azur

In dit kleine dorp aan de oever van het meer van Azur / Soustons zijn 4 restaurants en een bakker. Toegang tot het meer via de camping of via een pad op 50m van de ingang van de camping dat naar het visponton en het uitkijkpunt over het meer leidt. Het meer heeft een oppervlak van 380 ha en strekt zich uit over 6 km. Baden is niet aanbevolen maar tal van watersportactiviteiten zijn mogelijk (paddle, kano, waterfietsen, windsurfen ...) Vissen is toegestaan mits een dag- of weekvergunning. De meest voorkomende vissoorten in het meer zijn: blankvoorn, zeelt, karper, snoek, snoekbaars, forel …

 • marcheur.pngWandeltocht Pont du Loup, vertrekpunt aan de ingang van de camping, tocht van 14km
 • Cycliste.pngPiste Azur > Soustons 25 minuten ongeveer 7 km
 • panier.pngTypische markt: (klein) het hele jaar door op dinsdagvoormiddag, gemeenteplein.

Soustons (8 km)

Dichtsbijgelegen stad met supermarkten, handelszaken, apotheken, banken, tankstations. Geniet van de oevers van het meer met een route tot aan de pointe des Vergnes, toegankelijk met de fiets vanaf de camping. Tijdens de zomermaanden kan je in de arena’s van Soustons de traditionele ‘courses landaises’ bewonderen! Beleef tijdens het tweede weekend van april het tulpenfeest ‘Fête de la tulipe’ met bebloemde karrossen die de stad doorkruisen. En begin augustus draagt iedereen blauw en wit voor de Féria de Soustons.

 • marcheur.png en Cycliste.png balade jusqu'à la pointe des Vergnes.
 • panier.pngTypische markt: het hele jaar, maandagvoormiddag, place Robert Lassalle.
 • panier.pngSeizoensmarkt: donderdagochtend in juli en augustus. Biologische ambachtelijke markt op zondagmorgen in Soustons beach.
 • panier.pngNachtmarkt : Vrijdagavond in juli en augustus.
 • VacheCourse landaise, in de arena's van Soustons.
 • Festivals van Soustons, 1e week van augustus.

Messanges (10 km)

Gerenommeerde badplaats.
In Messanges vind je het dichtsbijgelegen strand (8 min met de auto). Tijdens de zomermaanden brengt de shuttledienst je gratis naar het strand. Bovenop de duin is er een barretje met een fantastisch uitzicht over de oceaan. Je vindt er ook een surfschool die samenwerkt met de camping. Kom surfen in de golven van de Atlantische Oceaan voor een initiatie of vervolmakingscursus.

 • Cycliste.png Fietsroute van de Camping Azu'rivage naar het strand door de bossen via de Piste Azur > Messanges strand ongeveer 1 uur, 12 km.
 • marcheur.png L’étang du Moïsan: 3,5 km (1h30) doorheen de bossen en verder langs het kanaal in een landbouwzone.
 • panier.pngTypische markt: het hele jaar door op woensdagvoormiddag, onder de hallen.

Vieux boucau (12 km)

Toeristische badplaats.
Vieux-Boucau-les-Bains betekent letterlijk ‘oude monding’ en is een dynamische badplaats met winkels, een grote traditionele markt en heerlijke ijsjes. Het zeemeer van de haven van Port d’Albret is ideaal voor de kleinsten omdat er geen golven zijn en het is er niet zo druk als op het strand.

 • Cycliste.pngmarcheur.png Wandeltocht rond het zeemeer van Port d’Albret
  Bij het zeemeer van Port d’Albret kan je tercht voor een uitgestippelde tocht voor iedereen toegankelijk van 5 km te voet (1u10) of met de fiets (25 min). Kom vissen in het zeemeer, aan de steiger of aan de oceaan. De stuwdam en hydraulische bouwwerken van het zeemeer zijn het bezichtigen waard.
 • panier.pngTypische markt: het hele jaar door op dinsdag- en zaterdagvoormiddag,
 • panier.png Seizoensmarkt: dagelijks (behalve op zondag) van 15 juni tot 15 september.
 • panier.pngNachtmarkt : Maandagavonden in juli en augustus. (Middenstrand)
 • Vache Koeienrennen in juli en augustus op dinsdag en donderdag in de arena

Moliets et maa (11 km)

Badplaats, stad gerenommeerd voor zijn golfterrein, de stranden, de monding van Courant d'Huchet.

 • marcheur.pngEtang de Moliets: wandel rond de vijver van Moliets, een waar paradijs voor vissers en wandelaars en ga op verkenning naar de “tonnes” (eendenjacht) en de fontein van Notre-Dame. 4km (1u te voet).
  Le courant d’huchet, vertrek vanaf de brug van Pichelèbe die Moliets met Vielle-Saint-Girons (D-328) verbindt. Parkeer op de parking naast de chalet (onthaal) en volg de weg aangeduid met pijltjes (afbeelding van de veermannen).
 • panier.png Typische markt: het hele jaar door, zaterdagvoormiddag, place de la Mairie.
 • panier.png Seizoensmarkt: op dinsdagavond tijdens de zomer, in Moliets Bourg (place du Fronton) Ontdek de folklore uit het Baskische Landes met een markt met producenten, Baskische recepten en een spektakel over een Baskisch balspel.
 • panier.pngNachtmarkt : Vrijdag in juli en augustus. (Moliets plage - place de la bastide)

Léon (15 km)

Klein dorp met watersportactiviteiten aan de oevers van het meer van Léon, wandel- of boottochten in het beschermde natuurgebied...

 • marcheur.png Meer van Léon: korte tocht om het reservaat en het meer te ontdekken, vertrek links van het huis van het reservaat ‘courant du huchet’. 8km aangeduide wegen of afdaling met de veermannen.
 • panier.png Typische markt: het hele jaar door op zondagvoormiddag op het kerkplein.
 • panier.png Seizoensmarkt: dagelijks in juli en augustus

Seignosse (18 km)

Seignosse heeft twee centra, Seignosse Bourg (centrum, op 4-5 km van het strand) en Seignosse Plage. Het dorp Seignosse is een typisch oud kustdorpje aan de kust van de Landes met een pittoreske, specifieke architectuur.
Seignosse Plage is een toeristische zone met in het centrum, Le Penon met barretjes, restaurants, winkels en vrijtijdsmogelijkheden. Je vindt er ook de vijvers l'Etang Noir (natuurreservaat) en de veel grotere Etang Blanc omringd door de dennenbomen van de Landes met een rustige en ontspannende sfeer.

 • marcheur.png Natuurreservaat van l'étang Noir: Wandeling op de houten paden doorheen het bos tot aan de vijver. Met een beetje geluk zie je de Europese moerasschildpad.
 • panier.png Typische markt: onder de hallen, naast het stadhuis, van 8u tot 13u. Elke woensdagvoormiddag.
 • panier.png Seizoensmarkt: van 1 juli tot 31 augustus, op dinsdag-, donderdag- en zondagvoormiddag van 9u tot 13u, Victor Gentille & avenue Chambrelent.
 • panier.pngAvondmarkt: Elke zaterdag in juli/augustus, Seignosse Océan, quartier du Penon van 18u tot 23u, ambachtswerk, decoratie, fantasiejuwelen, kledij, gastronomie.

Hossegor (21km)

Tussen de dennenbomen gelegen aangename badplaats met fijnezandstranden, meren en bossen. Hossegor is afgescheiden van Capbreton door het kanaal van Boudigau. De badplaats biedt prachtige fijnezandstranden die vandaag heel geliefd zijn bij surfers vanover de hele wereld omdat de golf wordt gevormd door de deining afkomstig van de Gouf de Capbreton. Zoutmeer omringd door dennenbomen, de zeearm van Adour is vandaag omgeleid naar Bayonne. Ontdek de fraaie villa’s in Baskische stijl uit de jaren 20 gelegen tussen het meer en de zee. Hossegor is tevens een sportieve stad en is voornamelijk bekend om zijn befaamde surfspots waar ook elk jaar een professioneel wereldkampioenschap plaatsvindt, de Quiksilver Pro France. Grote fabrieksbraderie tijdens het paasweekend. De stad herbergt overigens de zetel van de Franse Surffederatie evenals de Europese zetels van de merken Rip Curl en Billabong.

 • marcheur.png Wandeling rond het meer van Hossegor. Prachtige wandeling met informatieborden leidt wandelaars rondom het meer en langs het kanaal. (Vraag de gids ‘itinéraires découvertes’ bij de dienst voor toerisme)
 • panier.png Traditionele markt in het centrum van Hossegor Elke zondag van 1 april tot 4 november 2018, woensdagen van 1 juni tot 30 september 2018, vrijdagen van 15 juni tot 15 september 2018
  Openingstijden: van 9.00 tot 13.30 uur

Dax, (25km) kuuroord te midden van de Landes.

Ontdek te midden van de arena’s de Fontaine Chaude : de bron van de Néhe, de naam van de Keltische watergodin. Het is het symbool van het kuuroord. Twee niet te missen evenementen: La Feria de Dax tweede week van augustus wanneer de festayres in wit en rood samenkomen om de feesten van Dax te vieren, en Toros Y Salsa in september.
Probeer ook de madeleines van DAX in La Tourtière.

 • panier.png Typische markt : op de drie autovrij pleintjes Place Roger Ducos, Place Camille Bouvet, Place de la Fontaine Chaude. Zaterdag de hele dag van 8u tot 18u. Op zondagvoormiddag van 8u tot 13u.

Capbreton (27 km)

Port des Landes. De vismarkt van de haven van Capbreton is zeker een bezoek waard. Aan de voet van de Capitainerie bieden de boten de visvangst van de dag aan.
Capbreton, haven op de monding van de Adour voordat deze omgeleid werd naar Bayonne, was tot in de 12e eeuw gekend om de walvissenjacht. De walvisachtigen zwommen toen ver voor de kust en de vissers jaagden deze achterna tot in het hoge noorden.
Wandel langs de kust en op de estacade (houten bouwwerk uit de tijd van Napoleon), emblematisch stadsmonument, en geniet van het prachtige uitzicht over de Baskische kust in het zuiden en de Pyreneeën.
Prachtige fijnezandstranden en een geologische formatie net aan de uitgang van de haven die spijtig genoeg niet zichtbaar is voor het blote oog: de Gouf, een onderzeese canyon van 3 tot 10km diep!

 • marcheur.png Wandeling langs de haven en het strand
 • panier.png Typische markt: het hele jaar door op zaterdagvoormiddag. De vismarkt : dagelijks verkopen de vissers hun buit (naargelang de weersomstandigheden). Avenue Georges Pompidou, naast de Capitainerie.
 • panier.png Seizoensmarkt: van 15 juni tot 15 september:
  Typische markt met voeding: op dinsdag, donderdag en zaterdag. Voedingsmarkt (onder de hallen) op zondag.
  panier.png Avondmarkt tijdens de zomer: elke maandag- en woensdagavond vanaf 20u30. Op vrijdagavond: artisale markt met streekproducten. Rue du Général de Gaulle.

Mont de Marsan (74 km)

Prefectuur van de Landes. Mont de Marsan ligt te midden van de Landes op 1u00 van het strand en 1u30 van de Pyreneeën, te midden van het grootste bosmassief van Europa.
In de middeleeuwen was het een versterkte plaats aan de samenvloeiing van de Douze en de Midou die in 1133 werd gekozen door Pierre de Lobanner. Vandaag kan je er nog de vestingmuren, de Romaanse huizen in de rue Maubec en de burchttoren Lacataye die uit deze tijd dateren, bezichtigen.
De stad herbergt vandaag nog tal van administratieve gebouwen in neoklassieke stijl zoals de prefectuur, het justitiepaleis, het postkantoor, de Banque de France en gebouwen voor culturele activiteiten ...
De stad met de 3 rivieren is vandaag de dag een heel aantrekkelijke en vreedzame stad. De stad staat ook bekend om de rugbysport en vele feesten en festivals zoals de Fêtes de la Madeleine of nog het Festival Flamenco.

 • panier.png Typische markt: overdekte markt Saint-Roch elke dinsdag en zaterdagvoormiddag. Alle producten uit de streek van de Landes

Meer info op: www.guide-des-landes.com - www.tourismelandes.fr - www.landescotesud.com