Boek
Beschikbaarheid / reservering Klantenzone Betalingsbalans
Van
Naar

L'Espagne (85km)

De Spaanse grens is op 1 u rijden via de autosnelweg (Béhobie, Irun)

Béhobie

Commerciële zone voor de aankoop van Spaanse producten

Fontarabie

Deze oude versterkte stad (historisch monument) is gebouwd op een voorgebergte dat uitsteekt boven de monding, rechttegenover het Franse Hendaye.

Boven in het centrum van de oude stad vind je fraaie huizen met balkons in smeedwerk, omringd door oude vestingmuren, evenals het kasteel dat werd gerestaureerd en omgevormd in hotel.

Wij raden aan om het bootje te nemen, een shuttledienst naar Fontarabie (of Hondarribia in het Baskisch). De boot vertrek elke 15 minuten uit de pleizierhaven van Hendaye.

Saint Sébastien

op 1u20 rijden, een te bezoeken stad.

Beklim de Mont Urgull, te midden van de stad, om te genieten van het enige uitkijkpunt van Saint-Sébastien over de drie stranden en bewonder de overblijfselen van de vestingen en kanonnen die getuigen van het militaire verleden van de stad.

Breng een bezoek aan de haven en de promenade in het oude stadsgedeelte om de befaamde pintxos (culinaire lekkernijen in miniatuur, tapas) te proeven en de markten zoals bijv. La Bretxa.

Verken de ‘Plaza de la Constitución’ te midden van het oude stadsgedeelte en raad waarom de balkonnen hier nummers hebben. Deze nummers verwijzen naar de tribunes van de toenmalige arena’s die nu zijn omgebouwd tot deze huizen.

Wij bevelen een terrasje aan op de Plaza Zuloaga waar het Musée Sant Telmo zich bevindt dat nog steeds waakt over de geheimen van de Baskische cultuur.

Meer info op https://www.sansebastianturismo.com/fr/